- Autor: ivacamp
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 30 |
Sůl | 7 |
Ocet | 30 |
Mrkev | 150 |
Zelí červené hlávkové | 550 |
Pohanka | 50 |
Energetická hodnota celkem: 2129 kJ
Bílkoviny (g): 14,
Tuky (g): 2,
Sacharidy (g): 112,
SAFA (g): 0,
Cukry (g): 60,
Vláknina (g): 21,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 426 kJ
Bílkoviny (g): 2.8, Tuky (g): 0.4, Sacharidy (g): 22.4, SAFA (g): 0, Cukry (g): 12, Vláknina (g): 4.2, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Pohanku spaříme horkou vodu, propláchneme studenou a dáme vařit do osolené vody (cca palec nad pohanku), vaříme přibližně 10 minut - do vstřebání vody. Mezitím si nakrájíme na malé kousky zelí, dáme zelí, cukr, ocet a promačkáváme rukama- zelí lépe změkne, tuto část nepodceňovat, i když pochvilce ruce bolí :-). Pak přidáme nastrouhanou mrkev, vychladlou pohanku a necháme v lednici.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.